Ellem Support AB

Om Ellem Support AB

Ellem Support AB är ett äkta familjeföretag som drivs av far och son och är beläget i Huskvarna. Företaget startades 1987 av Lars Magnell, men drivs sedan 2002 nu av sonen Per Magnell. Företagsnamnet kommer från Lars initialer; LM. (Ellem).

Produktionen

Företaget konstruerar och tillverkar tillbehör i första hand till hushållsmaskinbranschen, köksbranschen men även till bilindustrin. Vi samarbetar med ett stort antal tillverkningsenheter i Småland och Västergötland vilket innebär att varje produkt produceras hos den tillverkare som har den mest rationella maskinutrustningen för just den produkten. Vi kan tillhandahålla både våt- och pulverlackerade produkter. Detta innebär också att vid kapacitetsbrist finns ofta produktionsalternativ, vilket betyder större flexibilitet jämfört med traditionell produktion. Vi kan producera små eller stora volymer med korta ledtider. Vi levererar produkterna till Ert företag, eller färdigpackat till Ert lager.

 Vi tillverkar också en mängd olika luckor till bl. a. integrerade diskmaskiner samt kyl- och frysskåp i både lackerat-, rostfritt- och aluminiumutförande. Företagets största kunder är Electrolux, BoschSiemens Hushållsapparater, Miele, Asko Cylinda, ElektroSkandia samt de flesta grossister inom denna bransch.

Affärsidé

Företaget har en modern affärsidé, som innebär att genom nära samarbete med ett stort antal tillverkare kunna erbjuda:

  1. Framtagning av förslag och prototyper från en produktidé.
  2. Produkterna tillverkas alltid på det mest rationella sättet i moderna maskiner. Det betyder rätt pris.
  3. Produkterna kan levereras fullt färdiga, styckeförpackade och försedda med bruksanvisning, EAN o.s.v. direkt till kundens lager.
  4. Vi kan utföra monteringsarbete på olika produkter.
  5. Kunden vet vilket pris som gäller, vilket inte alltid är fallet i egen produktion.
  6. Vi kan tillverka och lagerhålla Er produkt, och därefter leverera efter avrop.
  7. Korta leveranstider genom stor flexibilitet.
  8. Produkterna tillverkas även i korta serier.